QHeat mukana Helsinki Climate -ilmastokeskustelussa

QHeat osallistui Helsinki Climate -ilmastotapahtumaan viime viikolla. Katso Helsinki Climaten tekemä video QHeatin ensimmäisestä syvälämpökaivosta tämän jutun lopussa.

Keskiviikkona 11. syyskuuta Helsingin Bio Rexissä järjestettiin tärkeä ja ajankohtainen hiilineutraaliin tulevaisuuteen keskittyvä keskustelutilaisuus, joka kokosi koolle vaikuttajia ja tekijöitä keskustelemaan maapallon ilmastokriisistä rehellisesti. Keskustelupaneelissa nähtiin niin asiantuntijoita, ministereitä, ilmastoaktivisteja kuin yritysjohtajiakin. Myös QHeat osallistui tapahtumaan CEO Miska Erikssonin esitellessä yrityksen innovaatiota tapahtuman Fossiilivapaa Suomi? -osuudessa, jossa pohdittiin, mitä vaihtoehtoja Suomella on fossiilisille polttoaineille ja biomassalle energiantuotannossa.

Helsinki Climaten kuvaamalla videolla Miska Eriksson esitteli Espoon Koskelossa tekeytyvää maailman ensimmäistä kahden kilometrin syvyistä syvälämpökaivoa sekä selosti sen toimintaperiaatteita ja hyötyjä. Lisäksi videolla esiteltiin myös muita päästöttömiä lämmitysratkaisuja, kuten perinteistä maalämpöä. Eriävistä energiaratkaisuista huolimatta myös perinteisen maalämmön käyttäjä, Simo Kyllönen yhtyi Erikssonin terveisiin päättäjille: “energian vaihdanta kiinteistöjen välillä on mahdollista ja se on se [tekijä], joka lähtee muuttamaan energiamarkkinaa”. 

Voit katsoa Climate Helsingin videon kohdasta 35:45-41:00.