Yritys

Kasvuyhtiö QHeat on erikoistunut geotermiseen energiaan

Quantitative Heat Oy eli QHeat on geotermiseen energiaan erikoistunut suomalainen kasvuyhtiö, joka on kehittänyt ainutlaatuisen keskisyvän maalämpöratkaisun. Hiilineutraalin tulevaisuuden puolesta työskentelevä tiimimme toteuttaa geotermisen energian tuotantoon tarvittavaa teknologiaa ja ratkaisuja.

Suomen hiilidioksidipäästöistä noin viidesosa on lähtöisin lämmityksestä. QHeatin keskisyviin lämpökaivoihin suunniteltu ratkaisu on lähes päästötön ja ilmastonmuutosta torjuva energian tuotantotapa, joka soveltuu erityisesti suurille kiinteistömassoille. Syvälämmöllä kiinteistöjen lämmityksen päästöjä voidaan vähentää jopa 95 prosenttia fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna.

QHeatin kehittämä teknologia on suojattu ja testattu yhteistyössä suomalaisten asiantuntijoiden ja yliopistojen kanssa. QHeat toteutti Suomen ensimmäisen toimivan geolämpölaitoksen Espooseen tammikuussa 2020 ja yhtiöllä on useita hankkeita käynnissä ja suunnitteilla Suomessa. 

QHeat toimii tällä hetkellä Suomen markkinoilla.

QHeatin tarina

Rami Niemi (CTO) ja Miska Eriksson perustivat Quantitative Heat Oy:n kesällä 2018, koska uusiutuville energiaratkaisulle oli ilmiselvä tarve. Samana vuonna haettiin myös patentit koaksaalivirtaukseen perustuvalle lämpökaivolle, joka mahdollistaa energian hyödyntämisen syvältä maaperästä.

Pilotti toteutettiin vuonna 2019 Espoon Koskeloon, jossa Suomen ensimmäinen geoterminen lämpölaitos on toiminut tammikuusta 2020 asti.

QHeatin tiivis tiimi koostuu intohimoisesti hiilineutraalin tulevaisuuden puolesta työskentelevistä ammattilaisista. Tiimi on kasvanut ja vahvistunut vuosien varrella ja erityisesti geotermisten lämpölaitosten suunnitteluun ja urakointiin on panostettu omin rekrytoinnein. Tarkoitus ei kuitenkaan ole kasvaa vain poraamalla kaivoja itse. Haemme tueksemme kumppanuuksia, jotta geoterminen teknologia saadaan nopeammin hyödynnettyä ja alaa aktiivisesti kehitettyä.

Missionamme on vauhdittaa rakennetun ympäristön ilmastotavoitteiden toteutumista puhtaalla lämmitysenergialla.

Tiimi

Erika Salmenvaara

Toimitusjohtaja & myynti

+358 400831551
erika.salmenvaara[a]qheat.fi

Tomi Kimari

Projektijohtaja

+358 505145656
tomi.kimari[a]qheat.fi

Simo Laitinen

Projektijohtaja

+358 50 411 8400
simo.laitinen[a]qheat.fi

Rami Niemi

Teknologiajohtaja

+358 503 742441
rami.niemi[a]qheat.fi

Rauno Sipilä

Porauspäällikkö

rauno.sipila[a]qheat.fi

Tero Kauppinen

Myynti

+358 407311385
tero.kauppinen[a]qheat.fi

Lotta Mäki-Turunen

Talousjohtaja

lotta.maki-turunen[a]qheat.fi