Yritys

Tarinamme

Olemme liian pitkään eläneet yli luonnonvarojemme ja lämmittäneet rakennuksiamme tupruttamalla kivihiilen ja öljyn mukana tulevaisuuttamme taivaalle. Kaupunkiemme siluetteja piirtävät kivihiilikasat, joista lain mukaan pitäisi päästä jo kymmenen vuoden päästä eroon. Tarvitaan siis nopeasti uusi innovatiivisia teknologioita, joiden avulla nämä tavoitteet saavutetaan.

Viime vuosina ilmastonmuutoksen uhka ja vuonna 2018 julkaistu IPCC-raportti ovat
aiheuttaneet monia mullistuksia energia-alalla. Pariisin ilmastosopimuksen mukaisiin sekä valtioiden omiin tavoitteisiin sitoutuminen on aiheuttanut suuren megatrendin fossiilisista polttoaineista luopumisessa. Näiden korvaamiseksi tarvitaan uusiutuvan, syklisen tuotannon lisäksi joustoa mahdollistavaa lyhyt- ja pitkäaikaista energiavarastointia.

Juuri tähän tarpeeseen Rami Niemi (CTO) ja Miska Eriksson (CEO) perustivat Quantitative Heat Oy:n eli QHeatin kesällä 2018. Talven aikana QHeatin ydintiimi vahvistui ja nyt meitä on yhteensä kuusi toistemme kykyjä ja ominaisuuksia täydentävää sekä intohimoisesti hiilineutraalin tulevaisuuden puolesta työskentelevää ammattilaista. Missionamme on olla mukana vauhdittamassa tätä yhteiskunnallista siirtymää puhtaaseen energiaan. Olemme kehittämässä keskisyviin lämpökaivoihin perustuvaa päästötöntä energiakonseptia yhteistyössä suomalaisten asiantuntijoiden ja yliopistojen kanssa. Olemme myös aktiivisesti suojanneet innovaatioitamme.

QHeat tarjoaa täysin puhtaan ja päästöttömän tavan lämmittää kaupunkimme tulevaisuudessa.

Puhdas tulevaisuus on kirjaimellisesti jalkojemme alla.

Tiimi

Mari Leiste

Talousjohtaja

+358 50 567 61 21
mari.leiste[a]qheat.fi

Tomi Kimari

Projektinjohtaja

+358 505145656
tomi.kimari[a]qheat.fi

Saana Yrjönen

Myynti- ja markkinointi

+358 443 227119
saana.yrjonen[a]qheat.fi

Rami Niemi

Toimitusjohtaja (9.11.2021 asti), Teknologiajohtaja

+358 503 742441
rami.niemi[a]qheat.fi

Erika Salmenvaara

Toimitusjohtaja (10.11.2021 alkaen)

erika.salmenvaara[a]qheat.fi